1954_01.[1]

Fodor András naplója - 1954. január 27. szerda

Elkeserítő dolgokat hallok ma lakásügyemről a mérnöktől. Egyrészt, hogy legalább három hét kell még az átadásig, másrészt, hogy az ablakok, ajtók mázolása külön két-háromezer forintba kerül, harmadrészt, hogy mikor lesz gázunk, az a Gázművektől és a jóistentől függ. Ha még legalább a bankkölcsön-kötelezvényt aláírhatnám, de ott meg egy csíkos nadrágos, könyökvédős jámbor bürokrata fölfedezi, hogy a lakásmegosztás nevemre való kiterjesztésének véghatározata nem jogerős.

Elkeseredetten várom az 5-ös buszt, útközben egyre azon töröm a fejem, az elkövetkező két hónapra honnét szerzek még 7-8 ezer forintot?

Fülephez megyünk hármasban. Itat bennünket ismét, ezúttal jó erős pálinkával. Annak a szép köszöntőnek a szövegét megkaphatná-e? - kérdi. Jólesik, hogy annyira mégiscsak érdekli alkalmi köszöntőnk, hogy példányt szeretne belőle.

Beszámolok a Szervánszky - Vas találkozóról s ennek legmeglepőbb fejezetéről, Szabolcsi Bence eláztatásáról. Ha valaki, hát Fülep nagyra volt Bencével. Igen, csakhogy a primadonnaszagot ő is érzi rajta az utóbbi időkben. Kikerülhetetlen téma a régóta hiányzó Kormos. Az Öreg szerint az a baj, hogy Pista embernek nem elég. Sok dekadens vonás van benne. Súlyos eset! - mondogatja, és félő, hogy még egyre rosszabb lesz. Nagyon sajnáljuk őt, nincs igaza, hogy más problémái vannak, mint nekünk, mert lám, ő nekünk az első számú problémánk.

Digitalizálás forrása: Ezer este Fülep Lajossal. [Napló 1947-1970.]

Digitalizálta: Adorján Barbara [2017.]
inaplo.hu - Fodor András hálózati életműkiadás - Szerzői jogtulajdonosok: Fodor András örökösei.