1969_11.[1]

Fodor András naplója - 1969. november 7. péntek

Nappal jó idő volt, de a fülepi sétán ugyancsak átfázunk. Felére csökkent a látogató csapat: csak Vörösék, Lakatos András, Vajda Kornél, Dóra meg én vagyunk jelen. Örülök, hogy egyáltalán látom az Öreg méltóságosan totyogó, botozó alakját. Kérdez az elmúlt napokról, sajnálkozik, hogy Colinnal találkozása elmaradt. Fonyódi lapunkat megkapta, Somlyó azonban máig sem válaszolt a Rembrandt -, Izsó-féle különnyomatokra.

A fűtésszerelés végre befejeződött, de Fülep szinte magát is elparentálja. Előteregeti a kisiparos-mizéria összes gyűjtött kínját, baját. Olykor eredeti megjegyzéseket tesz, a légköbméterben mért fűtésre például. Az utcai lámpa légköbmétere eszerint nyilván horribilis, hisz az egész éjszakának világít. Egy kis kamrában sokkal olcsóbb lenne.

Igaza van a falusi élet teljes átalakulásának taglalásában is, de százszor Ismételt dolgokat mond ki újra, s Vörös Laci kelleténél hosszabban kontráz hozzá. Végül mégis elhangzik a tudakozódás: - Mi újság az irodalomban? - Interjúm tanulságairól szólok. Nehezemre esik a pontos, logikus beszéd.

Digitalizálás forrása: Ezer este Fülep Lajossal. [Napló 1947-1970.]

Digitalizálta: Mikhel Róbert [2014.]
inaplo.hu - Fodor András hálózati életműkiadás - Szerzői jogtulajdonosok: Fodor András örökösei.