1978_04. [1]

Fodor András naplója - 1978. április 5. szerda

Pinczésiné keres: lánya öngyilkosságot kísérelt meg... Nekem írt búcsúlevelet, mely még nem ért ide. Megmentették, de ő, az anya kétségbe van esve. Lányának persze senkije sincs. Kormos után csak irántam van bizalma. Valami gyerekverskötetét utasították vissza, s ez elég volt az öngyilkossági kísérlethez. Hiszen ilyen provokáció még ezer fogja érni! Könyvemet megkapta, olvasta, örült, hogy megint a legválságosabb pillanatban jelentkeztem. De lám, a végzetes szándéktól nem tudtam eltéríteni. Fölzajdult lélekkel győzködöm: hát ekkora felelősség nőtt rám? Nekem ír valaki búcsúlevelet, csak amiért emberséges voltam hozzá?

Az Angelikában nincs éppen forró hangulat, nincs zsúfoltság a melléktermekben, de ez kevéssé zavar. Meghívottjaim közül Csűrös van jelen és Hernádi érkezik. Szentpál Mónika kedvéért vállalom, hogy egy fiatal költőt (Szőllősi Zoltánt) elővezetek, miközben Tüskés Tibor házigazdaként, moderátorként mindkettőnket foglalkoztat. Nagyon jól működik ő is és a Nagy Laciék találta szavalókislány is, Pálfy Eliz [Később Szécsi Margit iránti tiszteletből Margit néven szerepel. F. A. 1994.]

A közönség reagálását leginkább két rokonszenves könyvtárosnő (Somkuti Gabi, Dáczer Éva) arcáról olvashatom le, meg egy Jenei nevű házaspár igen meleg utólagos reagálásából.

Digitalizálás forrása: A hetvenes évek II. Napló 1975-1979.

Digitalizálta: Szentgróti Gábor [2016.]
inaplo.hu - Fodor András hálózati életműkiadás - Szerzői jogtulajdonosok: Fodor András örökösei.